Årskrönika 2020

Här kommer en översikt över några av Östras aktiviteter det märkliga året 2020. Det började bra, men snart skulle allt ställas på ända av ett otäckt virus

Året började fint med en uppmaning att lämna in motioner till årsmötet den 26 april och en inbjudan till kurs i juridik.

Januari

Kursen i juridik blev fulltecknad och mycket uppskattad.

Februari

Nu börjar viruset påverka oss. Styrelsen beslutar att träffas i Zoom.

Mars

Östras styrelse tar beslutet att skjuta upp årsmötet tills vidare p.g.a. spridningen av coronaviruset..

Ulf Nilsson håller en uppskattad föreläsning om invasiva växter. Eftersom de europeiska bestämmelserna inte var klara vill åhörarna ha en uppföljningskurs.

En föreläsning om fröer från föreningen Sesam genomförs.

April

Styrelsen sammanträder i Zoom och diskuterar vilka möjligheter som finns att hålla igång verksamheten.

Bokhyllan är en nyhet på vår hemsida som flera uppskattar.

Juni

Ombud från Östra deltar i årsmötet för Stödföreningen för Skansens koloniföreningar.

Koloniträdgårdsförbundets/förbundsrådets årsmöte hålls digitalt.

Östras hemsida utvecklas ständigt och nu finns det även länkar till trevliga poddar att lyssna på😊

Juli

Många av våra medlemmar är ovana vid digitala möten så Östra öppnar upp ett Zoom-rum en gång i veckan där medlemmarna under ledning och i egen takt kan få träna på hur man deltar i möten och utbildningar.

Kurs i fermentering av grönsaker genomförs på Kiholmens koloniområde.

Augusti

Koloniträdgårdsförbundets trädkampanj drar igång på allvar.

Trädbeskärningskursen genomförs på Bergshamras koloniområde.

September

Under denna månad kan vi äntligen hålla vårt årsmöte i Zoom. Dessutom inbjöds ordförandena in till en digital träff.

Studiebesöket till den gulddiplomerade föreningen Linnéa som skulle ägt rum den 7 maj blev nu av och inleddes med en rundvandring med ciceron.

Oktober

Studiekommittén diskuterar möjligheten till nya kurser för nästa säsong då vi förmodligen fortfarande har en pandemi.

Pierre Grääf håller en kurs om styrelsearbete i föreningar med odlingslotter.

November

På vår hemsida kan man nu se en video med presentation av Östras nyvalda styrelse samt en översikt av det organisatoriska arbetet.

December

Med påbörjad vaccination och fortsatta restriktioner i början av året har vi hopp om att 2021 blir ett normalare år och vi ser fram emot att kunna erbjuda fler kurser och aktiviteter.

Total Page Visits: 808 - Today Page Visits: 1