Boktips för odlare att lägga under granen

När en människa stoppar ett frö i jorden och det gror blir hon odlare.

Odlare är ofta  envisa och skeptiska. De bryr sig inte så mycket om vad andra tycker. De odlar för att äta och för att känna sig oberoende av livsmedelsindustrin, men även för att blommor och grönsaker är fascinerande och vackra.

En odlares liv är fullt med dramatik, hopp och besvikelser.

Elin Unnes vet mycket om detta och har skrivit flera böcker om odlarliv.

I odödliga odlares sällskap : livsläxor och botaniska tricks

Boken handlar om  några av de knäppaste, roligaste, vildaste och mest inspirerande galenpannor som du någonsin kommer träffa. Världens mest visionära trädgårdsmästare är allt från aristokrater och detroniserade prinsessor till rättshaverister och eremiter i grottor.

The secret gardener : dumsnåla tips för nygamla odlare

Boken handlar om vad händer sen? Vilka problem möter en urban nyodlare som fascineras av självförsörjning? Hur bevaras skörden bäst och hur blir grönsakerna som godast? Går det verkligen att plocka färsk rabarber mitt i vintern? Och varför ska man aldrig nånsin grodda linfrö? 

 

Total Page Visits: 762 - Today Page Visits: 2