Tre trädgårdsböcker att köpa till sig själv eller ge bort i julklapp eller låna på bibblan.

För dig som vill odla dina egna grönsaker är det här en riktig grundbok. Den visar hur du bygger en grönsaksodling från ingenting, hur du planerar, sår och planterar, vattnar, gödslar och gräver. Men den visar också hur du tar till vara allt det som du skördar, med olika metoder som fermentering, pickling, frysning, syltning och torkning. Helt enkelt hur du fyller ditt skafferi!

Ett trettiotal grödor och lika många recept ingår i den här boken som kan användas både som uppslagsverk för grönsaksodling och som kokbok. Här samlas kunskaperna från två verkliga proffs; John Taylor, välkänd trädgårdsexpert från tv och Jenny Neikell, fermenteringsexpert och mathantverkare samt författare till flera böcker om fermentering. De ger sina allra smartaste odlingstips och visar hur favoritgrönsakerna förädlas till chutney, kimchi, marmelad, salt och mycket mer.

Du får massor av användbara tips som kan appliceras på den egna trädgården, kolonilotten eller balkongen.

Odla utan spade är den första guiden på svenska till No Dig-odling, en lättskött och klimatsmart metod som vinner allt fler anhängare och som sakta men säkert revolutionerar trädgårdsvärlden. Här får du lära dig allt om hur du anlägger och sköter en köksträdgård utan att ta ett endaste spadtag och utan att behöva vattna eller rensa ogräs. Lär dig också mer om täckmaterial, intensivodling och jordhälsa. Prova metoden som sparar både miljön och ryggen!

Bokashi är det nya, smarta sättet att ta hand om matavfall. Det funkar lika bra i stan som på landet.

Det enda du behöver är två hinkar under diskbänken och bokashiströ eller spray, för att snabbt låta mikroorganismerna ta hand om allt organiskt avfall. Blandar du dessutom i biokol i hinken så blir processen luktfri och till och med klimatpositiv.

Efter bara några veckor kan du gräva ner det och efter ytterligare ett par veckor har det blivit till näringsrik jord.

Genom bokashi binder du koldioxiden, sluter kretsloppet och får en bättre jord.

Total Page Visits: 679 - Today Page Visits: 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *